Homestart+: Ondersteuning aan ouders met kinderen

Tekstgrootte:
A A A
Lees voor:
Homestart+: Ondersteuning aan ouders met kinderen

Ondersteuning door vrijwilligers aan ouders met kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar, volgens de vertrouwde Home Start methodiek!

Home-Start+ is een aanvulling op het succesvolle Home-Start en biedt opvoedingsondersteuning door vrijwilligers aan gezinnen met kinderen van 7 tot en met 14 jaar. Uit toenemende vraag blijkt dat er behoefte is aan deze vorm van ondersteuning bij deze doelgroep. Home-Start richtte zich voorheen alleen op de doelgroep 0 tot 7 jaar. Het doel van beide projecten is het ondersteunen van ouders bij de opvoeding van hun kinderen en/of het vormgeven aan hun gezinsleven. Home-Start leidt tot verbetering van het welzijn van zowel ouders als kinderen en daarmee worden ernstige problemen voor opgroeiende kinderen voorkomen.

Net als bij Home Start komt een vrijwilliger 1 keer per week 2- 3 uur en heeft tijd om te luisteren, kan wat extra aandacht voor de kinderen hebben en een handje meehelpen met praktische zaken. De vrijwilligers werken vraaggericht, ouders geven zelf aan waar de behoefte ligt in hun gezin. Het doel van de ondersteuning is om rust en ruimte te creëren door de druk van de ketel te halen. Hierdoor komen oplossingen in zicht.

Met de steun van vrijwilligers wordt er vaak een negatieve spiraal doorbroken en komt er weer lucht en ruimte voor gezelligheid in het gezin. Ouders en kinderen voelen zich prettiger en gaan positiever met elkaar om.

Alle vrijwilligers van Home-Start+ hebben opvoedervaring en volgen een voorbereidingstraining. De vrijwilligers worden begeleid en ondersteund door een coördinator. Vrijwilligers zijn in het bezit van een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Voor meer informatie klik hier!