Ondersteuning mantelzorgers bij Sensire

Tekstgrootte:
A A A
Lees voor:
Ondersteuning mantelzorgers bij Sensire

Sinds 1 januari verzorgt Sensire de coördinatie en ondersteuning van mantelzorgers in Oude IJsselstreek. Dat doet Sensire ook voor jonge mantelzorgers.

Als iemand intensief of langdurig zorgt voor iemand met een (chronische) ziekte, beperking of hulpbehoefte in het gezin of nabije omgeving dan is hij/zij een ‘mantelzorger’. Mantelzorgers zijn belangrijk in onze samenleving. Dankzij hun inzet kan hun naaste zoveel mogelijk meedoen en in de eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. De gemeente waardeert de inzet van mantelzorgers dan ook zeer.

 

Ondersteuning voor mantelzorgers van VIT naar Sensire

De afgelopen jaren verzorgde VIT de mantelzorg ondersteuning in de Oude IJsselstreek. We vinden het belangrijk dat mantelzorgers de weg weten te vinden als ze hulp en ondersteuning nodig hebben. We willen de hulp en ondersteuning, waar het kan, dan ook meer clusteren. Sensire verzorgt nu al het maatschappelijk werk en sociaal raadsliedenwerk voor ons. Daarom hebben we ervoor gekozen de ondersteuning voor mantelzorgers ook bij Sensire neer te leggen.

 

Vragen?

Heeft u hier vragen over dan kunt u contact opnemen met Ron Mestrom, adviseur sociaal domein, gemeente Oude IJsselstreek. 0315 – 292 292 of r.mestrom@oude-ijsselstreek.nl

U kunt zich aanmelden als mantelzorger
Wij vinden het belangrijk om goed contact te hebben met de mantelzorgers. Zo kunnen hen informeren, waarderen en er op tijd voor ze zijn als ondersteuning nodig is.

Zorgt u voor een naaste en wilt u zich aanmelden als mantelzorger? Dat kan bij het Algemeen maatschappelijk werk van Sensire. Via mail: amw.oudeijsselstreek@sensire.nl of telefonisch op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur via (0314) 35 7151. Dit geldt ook voor de mantelzorgers die ingeschreven stonden bij VIT. Zij hebben eind 2019 ook een brief ontvangen over de verandering.