Ontmoeting door activiteiten voor mensen met NAH en ASS

Tekstgrootte:
A A A
Lees voor:
Ontmoeting door activiteiten voor mensen met NAH en ASS

In april 2017 start de coƶperatie Helpgewoon Zorg en begeleiding NAH samen met Lidy Derksen met bijeenkomsten voor (jong) volwassenen met bijvoorbeeld niet aangeboren hersenletsel of ASS. Ook andere (jong) volwassene die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod zijn van harte welkom.

Voor een aantal mensen is het niet vanzelfsprekend om op eigen initiatief de deur uit te gaan en anderen te ontmoeten. Het invullen van vrije tijd is niet altijd gemakkelijk en leuk.

Om hier aan tegemoet te komen, organiseren Helpgewoon NAH uit de gemeente Oude IJsselstreek en Lidy Derksen een aantal activiteiten. Daarbij hebben wij ons laten inspireren door de groep van Autin uit Doetinchem.

We streven er naar dat de groep zelf, met elkaar de activiteiten gaan vorm geven. Helpgewoon NAH en Lidy Derksen zijn er om te faciliteren en ondersteunen, maar we hopen dat er een groep ontstaat die zelf de initiatieven gaat nemen.

Wat voor een activiteiten: Dit kan van alles zijn. Waar jij zin in hebt en wat je met anderen kunt doen. Denk aan: bowlen, darten, poolen, lasergamen, escaperoom, filmbezoek, uit eten, samen koken, spellenmiddag, wandelen, fietsen, workshops enz.

Kosten: Het is hierbij handig om rekening te houden met het budget. De activiteit moet niet te duur worden zodat iedereen mee kan doen. Maximaal 15 euro per persoon?

Locatie: Waar de activiteit plaats vindt is afhankelijk van wat we gaan doen. De groepsruimte aan de bergweg 2 in Terborg is beschikbaar. Deze locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer. We gaan op dit moment uit van de zaterdag als ontmoetingsdag. Het streven is om zaterdag 1 april te starten, dus geef jezelf snel op.

Je mag altijd een maatje of begeleider meenemen. Wie wil kan contactgegevens uitwisselen, zodat je ook buiten de activiteiten kunt afspreken.

Informatie:

Bernadet Liebrand van Helpgewoon: b.liebrand@helpgewoon.nl, 06 15650284

Lidy Derksen: info@lidyderksen.nl, 06 12936396 of neem een kijkje op de site