Moeite met het invullen van formulieren?

Tekstgrootte:
A A A
Lees voor:
Moeite met het invullen van formulieren?

Heeft u moeite met het invullen van formulieren? Dan kan de Formulierenhulp Oude IJsselstreek u helpen. Kijk voor meer informatie op www.sociaalwerkachterhoek.nl

Het invullen van formulieren kan een hele opgave zijn. Ervaart u dit ook zo? Dan kan de Formulierenhulp Oude IJsselstreek u helpen. Wij zijn er voor inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek die moeite hebben met het invullen van allerlei soorten formulieren. Daarbij gaat het ook om mensen die niet kunnen lezen of schrijven.

Bij de Formulierenhulp Oude IJsselstreek werken vrijwilligers met een administratieve achtergrond, die goed zijn getraind. Heeft u meer hulp nodig? Dan kunnen onze medewerkers u doorverwijzen. Wij helpen niet alleen bij het invullen, maar kijken ook of formulieren kunnen worden vereenvoudigd. Dit geven we vervolgens door aan de betrokken instanties. Met onze ondersteuning willen we de zelfredzaamheid en de verantwoordelijkheid van de inwoners vergroten, en daarmee uiteindelijk financiële problemen helpen voorkomen.

De Formulierenhulp Oude IJsselstreek helpt bij het invullen van formulieren voor onder andere:

  • uitkeringen
  • bijzondere bijstand
  • werk en inkomen
  • langdurigheidstoeslag
  • kwijtschelding
  • machtigingen

Heeft u een formulier over een onderwerp dat er niet bij staat? Ook dan kunt u de Formulierenhulp inschakelen. U kunt zonder afspraak binnenlopen tijdens het inloopspreekuur op een van onderstaande locaties.

 

* Elke dinsdag van 09.30 uur tot 11.00 uur
Wijkcentrum De Lichtenberg, Reeënstraat 20A, Silvolde.
* Elke vrijdag van 09.30 uur tot 11.00 uur
Mini Manna Markt, Kanunnik de Vriesstraat 42, Ulft.