Home Start: Ondersteuning van een vrijwilliger

Tekstgrootte:
A A A
Lees voor:
Home Start: Ondersteuning van een vrijwilliger

Kinderen opvoeden en een gezin draaiende houden gaat niet altijd even makkelijk. Elke ouder maakt wel eens lastige periode mee. Als het bij jou even niet zo goed gaat, zou een vrijwilliger van Home Start je kunnen helpen. Zij heeft tijd om te luisteren of een handje te helpen, zoals iets gezelligs doen met de kinderen, meegaan naar de bibliotheek, contacten leggen met andere moeders om ervaringen uit te wisselen of vriendschappen op te bouwen.

Alle vrijwilligers van Home-Start hebben opvoedervaring en volgen een voorbereidingstraining. De vrijwilligers worden begeleid en ondersteund door een coördinator.
Met de steun van vrijwilligers wordt er vaak een negatieve spiraal doorbroken en komt er weer lucht en ruimte voor gezelligheid in het gezin.

Je kunt zelf bellen of mailen als je gebruik wilt maken van Home Start en soms kan een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau of een maatschappelijk werker je aanmelden.
De vrijwilliger komt 1x per week 2-3 uur bij je en als de tijd rijp is ga je afbouwen. Altijd in overleg met elkaar. De ondersteuning is maximaal 2 jaar en er zijn geen kosten aan verbonden.

Klik hier voor meer informatie en contactgegevens.