home / trainingen / Cursus voor mannen

Cursus voor mannen

Tekstgrootte:
A A A
Lees voor:
Cursus voor mannen

In onze maatschappij bestaan er al generaties lang allerlei ideeën over hoe mannen zich behoren te gedragen. ‘Mannen moeten presteren’ en ‘mannen mogen niet huilen’, bijvoorbeeld.

Deze ideeën komen niet altijd overeen met de denkbeelden van mannen zelf. Het kan lastig zijn om, tegen de bepalende beelden in de samenleving in, gewoon je gevoelens te uiten. Heb jij hier ook moeite mee? Wil je leren om je gevoelens beter te uiten en je te gedragen zoals je dat zelf wil? Dan is deze training iets voor jou!

 

Je volgt de training via een persoonlijke, beveiligde pagina op Mijn Online Plan. Daar kun je tussendoor ook altijd een vraag aan ons stellen.

 

Opzet

Deze online begeleide training bestaat uit vier delen. Gedurende het traject krijg je begeleiding van een persoonlijke coach (een gediplomeerd maatschappelijk werker). De training bestaat uit een deel theorie en een deel opdrachten. Aan de hand van deze opdrachten breng je de theorie in praktijk. Je coach zet de delen klaar en geeft je feedback.

 

Inhoud van de training

 

Deel 1: Communicatie en socialisatie

In communicatie kan veel mislopen doordat je elkaar slecht ‘verstaat’. Tijdens de training kijken we waar die verstoring van communicatie plaatsvindt. Socialisatie is een proces waarbij je tijdens het opgroeien ‘rollenbeelden’ (vader, oom, leerkracht) en normen en waarden verinnerlijkt. Je wordt tijdens dit proces gevormd als mens. Daarbij ontstaan patronen waar je later last van zou kunnen hebben.

 

Deel 2: Rationele en irrationele gedachten

Je gedrag en gevoel wordt veelal bepaald door gedachten. Soms kloppen deze gedachten niet met de werkelijkheid. Tijdens dit deel proberen we dat soort gedachten te veranderen.

 

Deel 3: Werk

Wat betekent werk voor je?

 

Deel 4: Relaties, seksualiteit en intimiteit

In dit laatste deel staan relaties en intimiteit centraal. Welke betekenis hebben deze thema’s in jouw leven?

 

Aan de slag!

Ben je geïnteresseerd in deze training? Meld je dan hier meteen aan!

Twijfel je of de training geschikt is voor je, of heb je een andere vraag? Stel dan hier je vraag.

In Mijn Online Plan vind je nog veel meer trainingen die mogelijk interessant voor je zijn.