home / trainingen / Omgaan met mijn boosheid

Omgaan met mijn boosheid

Tekstgrootte:
A A A
Lees voor:
Omgaan met mijn boosheid

We zijn allemaal wel eens boos. Zolang we deze boosheid kunnen beheersen en erover communiceren, is er niets aan de hand. Maar dit lukt niet altijd. Misschien ontsteek je zelfs om het minste of geringste in woede. Die woede kan zich dan uiten in agressie, waarmee je schade kunt toebrengen aan jezelf, de ander of je relatie.

Herken jij jezelf in dit plaatje en komt het vaker voor dan je lief is? Wil je leren hoe je beter kan omgaan met jouw boosheid? Dan is deze training iets voor jou!

 

Je volgt de training via een persoonlijke, beveiligde pagina op Mijn Online Plan. Daar kun je tussendoor ook altijd een vraag aan ons stellen.

 

De training

In deze online begeleide training leer je om te gaan met boosheid en agressie. Vaak komt agressie voort uit een gevoel van machteloosheid, bijvoorbeeld als het niet lukt om iemand iets duidelijk te maken of als iemand over je grens gaat. Je leert om op een andere manier uitdrukking te geven aan dit soort gevoelens.

 

Als je een partner hebt, adviseren we je om hem of haar actief bij de training te betrekken. Boosheid uit zich vaak in de relaties met degenen die het dichtst bij je staan. Het is heel waardevol om dit probleem dan samen aan te pakken. Om te oefenen met de ‘time-outmethode’ die we in de training behandelen, heb je sowieso een ander nodig. Dit geldt ook voor het onderdeel waarbij we de communicatie proberen te verbeteren.

 

Opzet

De training bestaat uit vier delen. Gedurende het traject krijg je begeleiding van een persoonlijke coach (een gediplomeerd maatschappelijk werker). De training bestaat uit een deel theorie en een deel opdrachten. Aan de hand van deze opdrachten breng je de theorie in praktijk. Je coach zet de delen klaar en geeft je feedback.

 

Inhoud van de training

 

Deel 1: Herkennen van woede en agressie

Wat zijn signalen van spanningsopbouw en wat zijn jouw triggers die tot boosheid of agressie leiden?

 

Deel 2: Voor- en nadelen van agressieIn dit deel bespreken we de voor- en nadelen van agressie en behandelen we de ‘time-outprocedure’.

 

Deel 3: Verander je gedrag

Hoe beïnvloeden je gedachten je gedrag en hoe kun je dit veranderen?

 

Deel 4: Feedback gevenIn dit deel leer je anders omgaan met boosheid door te praten.

 

 

Aan de slag!

Ben je geïnteresseerd in deze training? Meld je dan hier meteen aan!

Twijfel je of de training geschikt is voor je, of heb je een andere vraag? Stel dan hier je vraag.

In Mijn Online Plan vind je nog veel meer trainingen die mogelijk interessant voor je zijn.