home / trainingen / Zelf aan de slag – Administratie

Zelf aan de slag – Administratie

Tekstgrootte:
A A A
Lees voor:
Zelf aan de slag – Administratie

Uitkomen met je inkomen kan een flinke uitdaging zijn. Heb jij moeite om de administratie op orde te houden? Krijg je stress als er rekeningen op de mat vallen? Of wil je graag inzicht krijgen in wat je elke maand uitgeeft? Dan is deze training iets voor jou! De training geeft je advies en informatie om je administratie goed te kunnen ordenen en beheren. In deze training ga je zelf aan de slag, zonder begeleiding. Natuurlijk kun je altijd een vraag stellen.

 

Opzet

De training bestaat uit vijf delen. Elk deel bestaat uit een stuk theorie en een of meerdere opdrachten. De opdrachten zijn bedoeld om te oefenen met wat je geleerd hebt. Als je de theorie en de opdrachten van het ene deel afgerond hebt, kun je doorgaan met het volgende deel. Je kunt zelf de volgorde van de delen bepalen. Ook kun je ervoor kiezen alleen een bepaald onderdeel te lezen en/of alleen bepaalde opdrachten te maken.

 

Inhoud van de training

 

Deel 1: Administratie

In dit deel leer je om je eigen administratie te ordenen.

 

Deel 2: Budgetteren
In dit deel leer je een overzicht van je inkomsten en uitgaven te maken. Verder weet je na dit deel hoe je een persoonlijk kasboek kunt maken.

 

Deel 3: Schulden 

Je gaat aan de slag met het maken van een schuldenoverzicht. Daarnaast lees je voorbeelden van brieven die je aan schuldeisers kunt sturen.

 

Deel 4: Financiële hulpverlening

Hier staan we stil bij de oorzaken van de geld problemen en wat je zou kunnen doen om ze aan te pakken.

 

Deel 5: Schuldhulpverlening                                                                                                          

Wat is schuldhulpverlening en hoe kun je er gebruik van maken?

 

Aan de slag!

Maak een account aan bij Mijn Online Plan. Na het aanmelden kom je in je eigen persoonlijke omgeving. Aan de rechterkant zie je de knop ‘Zelfhulptrainingen’. Daar vind je deze en nog vier andere trainingen.