home / trainingen / Zelf aan de slag – Ik (k)en mijn kind

Zelf aan de slag – Ik (k)en mijn kind

Tekstgrootte:
A A A
Lees voor:
Zelf aan de slag – Ik (k)en mijn kind

Opvoeden is over het algemeen leuk en lijkt soms ook vanzelf te gaan. Maar het kan ook moeilijk zijn. Hoe sluit je goed aan bij je kind? Deze training helpt je om je kinderen op te voeden op een manier die bij jou past. Hierdoor bereik je uiteindelijk het meest met de minste moeite. Je ontwikkelt vertrouwen in jezelf, waardoor je steviger in je schoenen staat en doorzet als het eventjes niet lukt.

 

In deze training ga je zelf aan de slag, zonder begeleiding. Natuurlijk kun je ons altijd een vraag stellen.

 

Opzet

De training bestaat uit vier delen. Elk deel bestaat uit een stuk theorie en een of meerdere opdrachten. De opdrachten zijn bedoeld om te oefenen met wat je geleerd hebt. Als je de theorie en de opdrachten van het ene deel afgerond hebt, kun je doorgaan met het volgende deel. Je kunt zelf de volgorde van de delen bepalen. Ook kun je ervoor kiezen alleen een bepaald onderdeel te lezen en/of alleen bepaalde opdrachten te maken.

 

 

Inhoud van de training

 

Deel 1: Wat voor kind heb ik?

In dit deel staan we stil bij hoe jouw kind is.

 

Deel 2: Wat voor soort ouder ben je?

In dit deel leer je herkennen wat voor type ouder jij bent en hoe je je gedraagt als ouder.

 

Deel 3: Wat heb je voor ogen bij de opvoeding?We bespreken wat je uiteindelijk wilt voor je kind. Welke eigenschappen vind je belangrijk en wat wil je hem meegeven?

 

Deel 4: Hoe kun je dat bereiken?

Welke manier van opvoeden werkt voor jullie?

 

Aan de slag!

Maak een account aan bij Mijn Online Plan. Na het aanmelden kom je in je eigen persoonlijke omgeving. Aan de rechterkant zie je de knop ‘Zelfhulptrainingen’. Daar vind je deze en nog vier andere trainingen.