home / trainingen / Zelf aan de slag – Luister ‘s

Zelf aan de slag – Luister ‘s

Tekstgrootte:
A A A
Lees voor:
Zelf aan de slag – Luister ‘s

Ouders willen graag dat hun kinderen naar hen luisteren. Tegelijkertijd willen kinderen ook graag dat hun ouders naar hén luisteren. In deze training leer je hoe je op een andere manier naar je kind kunt kijken en luisteren. Daardoor kun je de opvoeding beter op je kind afstemmen. In deze training ga je zelf aan de slag, zonder begeleiding. Natuurlijk kun je altijd een vraag stellen.

 

Opzet

De training bestaat uit drie delen. Elk deel bestaat uit een stuk theorie en een of meerdere opdrachten. De opdrachten zijn bedoeld om te oefenen met wat je geleerd hebt. Als je de theorie en de opdrachten van het ene deel afgerond hebt, kun je doorgaan met het volgende deel. Je kunt zelf de volgorde van de delen bepalen. Ook kun je ervoor kiezen alleen een bepaald onderdeel te lezen en/of alleen bepaalde opdrachten te maken.

 

 

Inhoud van de training

 

Deel 1: Observeren van je kind

In dit deel ga je observeren. Wie is je kind en wat probeert hij te doen?

 

Deel 2: Familiepatronen

Welke eigenschappen van je kind zie je terug in je familie en bij jezelf?

 

Deel 3: De toepassing in specifieke situaties

Deel 1 en 2 gingen over observeren. In dit derde deel leer je hoe je deze observatie kunt gaan toepassen.

 

Aan de slag!

Maak een account aan bij Mijn Online Plan. Na het aanmelden kom je in je eigen persoonlijke omgeving. Aan de rechterkant zie je de knop ‘Zelfhulptrainingen’. Daar vind je deze en nog vier andere trainingen.