home / trainingen / Zelf aan de slag – Werken (z)onder stress

Zelf aan de slag – Werken (z)onder stress

Tekstgrootte:
A A A
Lees voor:
Zelf aan de slag – Werken (z)onder stress

Werken kan erg prettig zijn. Je hebt contact met collega’s, een fijne daginvulling en je kunt je talenten kwijt. Het kan echter ook stress opleveren. Misschien leg je de lat erg hoog voor jezelf en sta je jezelf niet toe om fouten te maken. Of pieker je veel over hoe je overkomt en of je wel aan de verwachtingen kunt voldoen.

 

Herken je jezelf hierin? Dan is deze training iets voor jou! In deze training ga je zelf aan de slag, zonder begeleiding. Natuurlijk kun je altijd een vraag stellen.

 

De training

In deze training leer je hoe je signalen van stress kunt herkennen en hoe je er anders mee om kunt gaan.

 

Opzet

De training bestaat uit vier delen. Elk deel bestaat uit een stuk theorie en een of meerdere opdrachten. De opdrachten zijn bedoeld om te oefenen met wat je geleerd hebt. Als je de theorie en de opdrachten van het ene deel afgerond hebt, kun je doorgaan met het volgende deel. Je kunt zelf de volgorde van de delen bepalen. Ook kun je ervoor kiezen alleen een bepaald onderdeel te lezen en/of alleen bepaalde opdrachten te maken.

 

Inhoud van de training

 

Deel 1: Wat is stress?

We staan stil bij de theorie. Maar jij gaat ook kijken wat stress voor jou betekent. Wat veroorzaakt bij jou stress?

 

Deel 2: Werkplezier terugkrijgen

Wat geeft jou plezier en voldoening in je werk? Je gaat piekergedachten aanpakken.

 

Deel 3: Een experiment

In deel 2 heb je geleerd hoe je gedachten invloed kunnen hebben op stress. In dit deel ga je daar een experiment mee doen.

 

Deel 4: Evaluatie

In dit deel bekijken we wat het experiment heeft opgeleverd. Hoe nu verder?

 

Aan de slag!

Maak een account aan bij Mijn Online Plan. Na het aanmelden kom je in je eigen persoonlijke omgeving. Aan de rechterkant zie je de knop ‘Zelfhulptrainingen’. Daar vind je deze en nog vier andere trainingen.