Meer energie door inzicht

Tekstgrootte:
A A A
Lees voor:
Meer energie door inzicht

Maria komt bij het maatschappelijk werk omdat zij het gevoel heeft over te lopen. Haar energie wordt vooral opgeslokt door haar werk en haar kinderen. We komen er in het gesprek achter dat er toch ook momenten zijn dat het wél goed gaat en dat ze dan ook voldoende energie heeft. Bijvoorbeeld om met vriendinnen af te spreken, te sporten en even tijd te nemen voor dat goede boek. Dit levert dan ook weer energie op.

Een slecht moment werd beschreven als een futloze periode. Ze at dan ongezond en kwam nauwelijks van de bank af. En dat, terwijl ze wist dat een goede work-out ervoor zorgt dat zij lekker in haar vel zit.

De oplossing lag op twee vlakken. We hebben het gehad over grenzen aangeven, maar ook ingestoken op het krijgen van meer inzicht. Iedere dag heeft Maria bijgehouden hoe zij zich die dag gevoeld heeft. Een 1 was goed en een 5 was erg slecht. Door deze gegevens te verzamelen in een grafiek kreeg Maria inzicht of zij in een goede of slechte periode zat en kon zij adequater en sneller reageren. Mocht ze hoog scoren ging zij nog even hardlopen. Dit zorgde ervoor dat zij het goede gevoel langer kon volhouden.

Herken jij jezelf in dit verhaal en wil je ook aan de slag met grenzen aangeven? Kijk dan eens hier voor een online training. Word jouw energie ook opgeslokt door het werk, misschien is deze online training dan wat voor jou. Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen.